We horen vaak van aankomende studenten die geïnteresseerd zijn in het brengen van meer kunst in hun leven, maar zijn niet zeker waar te beginnen. Deelnemen aan een kunstles kan erg intimiderend lijken, vooral als je niet veel ervaring hebt en het moeilijk kan zijn om te beslissen welke les je wilt volgen.
Als u probeert te beslissen of een tekenklasse geschikt voor u is, volgen hier onze beste tips voor het nemen van die eerste belangrijke stappen!
1. Vergeet niet dat iedereen ergens moet beginnen!
We worden vaak gevraagd of onze lessen geschikt zijn voor beginners en ons antwoord is altijd “ja!”. Kunst toegankelijk maken voor iedereen is onze grootste passie, ongeacht je leeftijd of ervaringsniveau. Vergeet niet dat het creëren van kunst veel op oefening lijkt. Je kunt alleen verbeteren door het regelmatig te DOEN, en na een paar weken zul je al verbeteringen gaan zien. Hoe langer je eraan vasthoudt, hoe meer voldoening je krijgt.

2. Welke klas past bij jou?
De meeste mensen zullen een idee hebben van het soort kunst dat ze willen maken: tekenen, schilderen of beeldhouwen. Als je niet kunt beslissen, bedenk dan wat je echt als persoon stimuleert. Sommige mensen voelen zich aangetrokken tot kleur en zullen het meest van een schilderijklasse houden, terwijl anderen meer tactiel zijn en graag met hun vingers vormen maken, dus passen ze beter in een beeldhouwles. Als je terug wilt gaan naar de basis en je observatievaardigheden wilt verbeteren, haal je misschien het meeste uit een life drawing-klas.

3. Breng een vriend(in) mee!
Als je alleen moet zijn, voelt dat te ontmoedigend, overweeg dan om een ​​vriend of familielid te vragen om je te vergezellen. Ze willen misschien ook graag oefenen met hun verfborstels en tijd doorbrengen met iets productiefs is een goed alternatief voor samen eten of naar de bioscoop gaan. Het geeft je een normale kans om bij te praten, terwijl je ook je passies nastreeft!

4. Waag de sprong
Bij twijfel, raden we je aan om je aan te melden en de klas een kans te geven. We bellen altijd naar je eerste les om er zeker van te zijn dat je het leuk vond en je wilt doorgaan. Als je om welke reden dan ook erachter komt dat schilderen toch niet je ding is, kan je er altijd alsnog mee stoppen en misschien deelnemen aan een workshop. We zijn er echter zeker van dat dit het begin zal zijn van een mooie en creatieve reis!

Laat een reactie achter