Om te beginnen: uw potlood, uw papier en uw houding

Leren tekenen, beginners?Het is net zo eenvoudig als je je schetsboek openklappen op de eerste pagina en aan de slag gaan met leren hoe je je potlood moet vasthouden, hoe je je papier moet positioneren, hoe je moet staan en wat je moet leren tekenen voor beginners.

Je potloodgreepAls u uw potlood vasthoudt om te schrijven, kunt u strakke, gecontroleerde markeringen maken, ideaal wanneer u details aan een tekening wilt toevoegen of in een klein gebied wilt werken.

Een overhandse greep, waarbij het potlood tussen de duim en de wijsvinger wordt gehouden, met de middelvinger en de rest van de vingers op uw papier, biedt een breder scala aan bewegingen die lichter en breder zijn als u de zijkant van het papier gebruikt.het potlood;donkerder en dunner als u de punt van het potlood gebruikt.
Begintekeningen: potloodgreep bepaalt het type slag dat je maakt.

Beginner Tekeningen Tip.Je potloodgreep bepaalt het soort slag dat je maakt.Hier zorgt een bovenhandse greep naar het uiteinde van het potlood voor lichte slagen die gemakkelijk over de pagina kunnen bewegen.

U kunt uw papier op een horizontaal oppervlak plaatsen, ideaal voor de greep van de schrijver, of verticaal of op een lichte helling bij gebruik van de handgreep boven de hand.

Je houding. Staand of zittend, je wilt altijd een goede houding en je gewicht gelijkmatig verdeeld over elke etappe.Als u zit, laat dan uw voeten plat op de vloer liggen.De enige regel is: probeer altijd vanaf de schouder te tekenen.Het isoleren van de pols werkt goed voor het toevoegen van details aan een tekening, maar voor de beginnende slagen wil je je pols vergrendelen en tekenen met je hele arm ;helemaal tot aan je schouder.

Dingen om te tekenen voor beginners. Begin met het pantomimeren van de tekens die u op uw papier wilt tekenen.Als je eenmaal het ritme hebt gevoeld, pas dan je potlood toe op je schetsboek en maak allerlei slagen ;horizontalen, verticalen, cirkels, diagonalen en ovalen.Vul verschillende pagina’s met deze schetsen.

Then select an object; a flower or a vase or figurine. Don’t think about proportion or accuracy, you just want to look at the big overall shapes. No details! Instead, you want to capture the overall gesture of the object where its parts are pointing and where the biggest and smallest areas are. Just react and flow.

Volgende stappen. Neem nu hetzelfde object en maak er een blinde contourtekening van. Dit betekent dat je niet naar je papier kijkt terwijl je tekent. Laat in plaats daarvan uw oog uw hand begeleiden terwijl u de minutieuze details van uw object observeert en de contour volgt.

Chapeau! Je hebt het gedaan.Je eerste tekeningssessie is voorbij en je hebt veel bereikt! Herhaal deze oefeningen totdat je je helemaal op je gemak voelt, en neem vervolgens meer complexe voorwerpen op als je jezelf uitdagen wilt.

Laat een reactie achter