Je kunt elke keer een perfecte (en creatieve) kleurenmenging bereiken met hulp van kunstenaar Nancy Reyner. Nancy’s nummer één hulpmiddel voor schilderen is kleurafstemming. Het kan niet alleen problemen oplossen, maar ook visueel belang toevoegen aan een schilderij. Waarom is het mengen en matchen van kleuren zo belangrijk?

1. Kleurmenging en -matching elimineert herhaling en creëert een gevoel van ruimte en leesbaarheid.

Kijk naar al deze bloemen op de voorgrond aan de linkerkant. Ze zijn repetitief en als zodanig oninteressant in vorm of kleur. Om de compositie te verbeteren, kunnen we de kleuren op de achtergrond achter de bloem mixen en matchen, en deze in de compositie toepassen, alsof een toverstaf de bloem eenvoudigweg verwijderde en er niet meer was.

Verwijder herhaling in de compositie aan de linkerkant door achtergrondkleuren te mengen en op de voorgrond toe te passen om een ​​interessantere vorm te creëren, zoals rechts wordt weergegeven.

2. Als u weet hoe u kleuren mengt, kunt u verscheidenheid en visuele belangstelling creëren.

Groen is een geweldige kleur, maar waarom gebruik is rechtstreeks uit de tube. Maak het lichter, warmer, koeler, blauwer, geler, doffer, allemaal door de kleuren op je palet te mengen met de originele tube groen.

Door een verscheidenheid aan warme en koele kleuren in je tube groen te mengen, krijg je een interessante reeks kleurkeuzes.
Hier is een schilderij van Gaugin. De voorgrond van deze met gras begroeide heuvel heeft een aantal interessante geens die de toeschouwer naar het schilderij leiden. In de afbeelding rechts, veranderde Nancy de voorgrond in een groen rechtstreeks uit de buis, en het schilderij wordt saai met een uniforme kleur.

Gauguin schilderij aan de linkerkant heeft een verscheidenheid aan interessante greens. De versie aan de rechterkant is gewijzigd om gebrek aan glanseffecten te vertonen door een uniforme buis groen op de voorgrond te gebruiken.

Klaar om te beginnen met het mixen en matchen van kleuren?
 • Afwisseling is wat een visuele interesse toevoegt aan je schilderij. De sleutel tot het krijgen van afwisseling, suggereert Nancy, is om te beginnen met een volledig schilderijpalet. Met deze lijst met pigmenten kunt u elke keer perfecte kleurmixen en overeenkomsten maken!

  U kunt met een uitgebreid kleurenpalet interesse toevoegen aan elk schilderij.
 • Koel rood: Quinacridone Magenta
 • Warm rood: cadmium rood licht, cadmium rood medium, pyrrol rood, pyrrol rood licht, nafthol rood licht of nafthol rood medium
 • Koel geel: Hansa Yellow Light, Lemon Yellow of Cadmium Yellow Light
 • Warm geel: Hansa Geel Medium of Cadmium Yellow Medium
 • Koelblauw: Phthalo Blue GS (groene schaduw)
 • Warm blauw: ultramarijnblauw
 • Titaniumwit: meng drie witte waarden (één geleund in de richting van geel, één in de richting van blauw en één in de richting van rood) voor toegevoegde ogen tijdens het schilderen.
 • Carbon zwart
 • Optionele kleuren: Dioxazine paars, groen goud, nikkel azogeel, cadmium of pyrrol oranje, permanent groen licht, Phthalo Green YS (gele tint)

Bekijk deze preview van Nancy Reyner’s Perfect Colour Mixing-video om meer te weten te komen over de zeven basiskleuren die je nodig hebt om elke kleur te mixen en matchen! Ga naar ArtistsNetwork.tv voor toegang tot de volledige kunstinstructie van Nancy.
https://youtu.be/4F0y-3XAtzc

Laat een reactie achter